Visuell identitet

Rindal Skimuseum

Midt i Rindal ligger MiST sitt spesialmuseum for ski, Rindal skimuseum. Bygda har spilt en viktig rolle i norsk skihistorie og -produksjon. Fra pioneren Sigurd Røen som dro den lange veien fra Rindal til Chamonix i 1937 og kom hjem som dobbelt verdensmester, – til gründeren Even Landsem som startet Landsem skifabrikk som ble Rindals største arbeidsplass. For å lykkes måtte identiteten ivareta tradisjoner og opphav, samtidig som den skulle treffe nye målgrupper. Ved å fokusere på autensitet har vi utviklet en solid og moderne visuell identitet som føles hjemme i Rindal.

Rindals skimuseum typografi samlet
Rindal skimuseum private press

Skriftfamilien Inknut Antiqua er designet av Claus Eggers Sørensen og henter inspirasjon fra håndtverkstradisjonene i «Private press»-bevegelsen. Der var tradisjonelle teknikker og materialer av høy kvalitet verdsatt.

Rindal skimuseum fargepalett hovedfarger 2
Rindal skimuseum fargepalett bilde 3
Rindal skimuseum fargepalett tilleggsfarger
Rindal skimuseum fargepalett bilde 4

Fargepaletten er inspirert av treverket som både ble brukt i produksjonen av ski og i museumsbygget. De dempede fargene fra treverket gir sammen med de mer energiske fargene, hentet fra den nyere delen av museet og fra skiene, en dynamikk som forener gammelt og nytt.