Smaken av Oslo

Oslo museum

Mat er ikke bare nødvendig for å overleve, det er i tillegg knyttet til kultur, historie og næringsliv. Vi har designet fotoutstillingen Smaken av Oslo - glimt fra byen mathistorie på Bymuseet i Frognerparken. Utstillingen tar for seg ulike tema innenfor produksjon, distribusjon og konsum og tar deg med på en historisk reise gjennom Oslos mathistorie gjennom 150 år. Gjennom et dialogbasert samarbeid med Bymuseet ble det utviklet et kostnadseffektivt utstillingssystem, som egner seg godt i et krevende lokale, og en visuell ramme med en delikat fargepalett og typografi.

Foto: Rune Thorstein

Les mer om utstillingen her

Smaken av Oslo 7 copy2

Utstillingens interiørmessige grunnprinsipp er vertikale hengende banner på rundtstokk av tre hengt opp i tak med vaier. Bannerne monteres i flere ulike lag og på flere nivå for å skape en dynamisk flate og en langt og smalt rom utnyttes på best mulig måte. Hvert hovedtema har sine fargenyanser fra en avstemt og organisk fargepalett.

Lekker fargepalett med god kombinasjon av lyse og mørke toner! Utgangspunktet et vanskelig utstillingslokale, men Tank løste utformingen / designet uten å måtte bygge et eget rom i rommet. Ryddig, strukturert, målrettet og presis dialog mellom designer og bestiller (museet)

Kristin Gaukstad, kurator
MG 7700
MG 7781