Barn på flukt, barn i frykt

Vandreutstilling

50 millioner barn er på flukt i verden i dag. Fotoutstillingen «Barn på flukt, barn i frykt – en utstilling om svik» viser Knut Brys møter med barn i og rundt flyktningleirene på den greske øya Lesvos. Den anerkjente og prisbelønte motefotografen har brukt alderdommen på solidaritetsarbeid på øya, frem til han i 2022 ble arrestert av greske myndigheter og anklaget for spionasje.

Bildene i utstillingen er tatt i tidsrommet 2016–2021.

20231220 MG 9911
MG 9899

Tank designet et effektivt konsept for det som skal bli en vandreutstilling. Utstillingen består av 20 transparente paneler som kan henges i ulike sammenstillinger. På denne måten kan den tilpasses ulike rom og arrangement – og derigjennom nå et større publikum.

Utstillingen ble vist første gang på Trondheim Folkebibliotek. Her ble bannerne hengt opp som et «rom i rommet» – hvor bildene kunne sees fra begge sider. Det skulle føles litt trangt – som i en flyktningleir – men samtidig skapte det en nærhet til barna i bildene.

MG 9918
MG 9878
Moria duo 2000x3000
MG 9922

«Alle barn er like mye verdt og har rett på beskyttelse, lek og fritid, helsehjelp, utdanning og nok mat og drikke.»

FNs barnekonvensjon
Mennesker Limbo 1

«Barn på flukt, barn i frykt – en utstilling om svik» reiser landet rundt i 2024. Ta kontakt dersom du ønsker å låne den.

Utstillingen ble produsert og montert i samarbeid med Mennesker i Limbo og er støttet av Trondheim kommune.

Tekstene er skrevet av Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås, forfattere av boken «Moria. På innsiden av Europas største flyktningleir.»