Grøntvedt Biotech

Visuell identitet og web

Grøntvedt er et tradisjonsrikt selskap på kysten av Trøndelag som har drevet med fisk siden 1830. Nå lanseres Grøntvedt Biotech, et selskap som fokuserer på utvinning og produksjon av den dyrebare og lite brukte sildeoljen. Oljen har unike egenskaper. I tillegg til Omega-3-kvalitetene, vitamin D, A og E inneholder sildeolje ketolinsyre, et stoff som har påvist effekt på kroppens egen evne til å produsere de umettede fettsyrene. Umiddelbar produksjon når silda kommer på kaien sikrer et ferskt produkt. 100% utnyttelse av råstoffet gir en svært bærekraftig ressursanvendelse.

Hensikten med identiteten var å skape en merkevare med sterk gjenkjennelse og en umiddelbar tolkning til opphavet. Utfordringen var å forene det tradisjonsrike fra et kjent selskap med den innovative prosessen det er å foredle sildeoljen.

Tank klarte å forene det tradisjonsrike med det innovative i designuttrykket for Grøntvedt Biotech. En veldig god prosess skapte et resultat vi er svært fornøyde med når vi nå lanserer våre marine produkter globalt.»

Henrik Traaholt, Chief Commercial Officer

100% utnyttelse av råstoffet gir en bærekraftig ressursanvendelse.

Umiddelbar produksjon når silda kommer på kaien sikrer et ferskt produkt. Det går 30 minutter fra silda kommer inn til oljen er produsert.

Konseptet for logo er fortellingen om "fra fisk til olje" uten å miste tech-preget. Mye av fiskeolje i helsekostsektoren er raffinerte oljer med en miks fra flere fiskeslag, få fra Norge og med en svak bærekraftsprofil, og vårt mål var å fokusere på fortellingen om at på få minutter forvandles silda til fileer til mat, og det resterende, som ellers ville blitt kastet, (lever, rogn, innmat) destilleres (presses) til olje og siles, for så å bli satt på tønner for utskiping innen kort tid som helt fersk fikseolje. Fargepaletten er hentet fra kysten i Trøndelag, tilført en guloransje kontrast som symboliserer den klare oljen. Typografien er Equitan, er et sans-serif tegnet av Diana Ovezea og publisert gjennom Indian Type Foundry parret med en subtil bruk av Collier.

Neste prosjekt

OSU

Rebranding og nettside