Prisvinnende ordbokserie

Cappelen Damm

Ordbøker er noe som skal bare være der når man har bruk for dem. Ellers tenker man ikke på dem. De tilhører selvfølgelighetene i hverdagen.
Inger-Ma Gabrielsen, ordbokredaktør i Cappelen Damm.

Vi fikk i oppgave å utarbeide en ikonisk merkevare for Cappelen Damms ordbøker. Løsningen inkluderer design av omslag, materie og mini-grammatikk for tre serier med ordbøker. Gjennom fargebruk og typografi har vi fokusert på god lesbarhet, for å gi en effektiv og behagelig brukeropplevelse.

Tank mottok gull og sølv i Årets vakreste bøker 2016 for ordbokserien.

«Her har fokuset vært på funksjonalitet og ordbøker som bruksgjenstander. Det er benyttet smarte løsninger i forhold til navigering, blant annet gjennom alfabetet i ytre spalte. … en serie hvor brukeren tydelig har vært i fokus under alle avgjørelser som er tatt.»

Årets vakreste bøker 2016, Juryens kommentar
10
3

Det er utarbeidet en asymmetrisk løsning basert på geometriske former. Ved å bruke både form og farge som virkemiddel, øker vi den samlede signaleffekten samtidig som vi oppnår en nødvendig differensiering. Ordbøkene er bygd opp av ulike valører av en hovedfarge knyttet til hvert språk. De store ordbøkene og profesjonsordbøkene differensieres fra skoleordbøkene ved at hovedformen får fargen sort.

5b